vineri, 18 aprilie 2008

2 Mai - Loc de liniste si recreere


Localitatea 2 Mai, aflata in apropierea Vamii Vechi si a granitei cu Bulgaria, a devenit in ultimul timp cautata de cei dornici de clipe linistite si discrete. In localitate exista un reper care, ca si la Costinesti (obeliscul), da o nota de originalitate si autenticitate orizontului marin: o rezervatie naturala de ocrotire a unor specii de vietuitoare acvatice. Cazarea se poate face la particulari, sau la una dintre pensiunile din sat ori de pe plaja. Eu sincer, prefer "cazarea" direct pe plaja, in cortul propriu si personal, la 3 metri de valuri si la alti 10 metri de locul cu bere rece. Cel ce vrea sa fie mai aproape de natura, sa auda seara sunete de chitara si sa-si petreaca noptile pe plaja, langa focuri de tabara sau printre barci de pescari, trebuie sa ajunga la 2 Mai. Am petrecut vacante frumoase acolo, veri de neuitat, cu prietenii pe plaja. Un loc fara manele, fara oameni de nimic, fara cersetori, fara vanzatori ambulanti de "orice" si fara "colorata maine-i gata".
Sunt cateva restaurant unde se mananca excelent. Un exemplu bun ar fi "La Dinamo", localul unui fost bucatar, unde mancarea este gatita ca la mama acasa, portiile sunt mari si servirea ireprosabila. Iar papanasii sunt.....dumnezeiesti :) Gratarul sfaraie in curte, fripturile  si celelalte preparate fiind perpelite sub ochii clientului si nu pe vreo plita murdara, intr-o camera insalubra.
Daca nu aveti pretentii de 5 ***** pentru concediul dvs la mare si preferati viata simpla, dar frumoasa a satelor de pescari, va recomand cu caldura aceasta mica localitate de pe litoralul romanesc.

Etichete: , , , , , , , ,

1 comentarii:

La 7 mai 2008 la 18:31 , Anonymous Anonim a spus...

Am avut ocazia sa ajung in 2 Mai si sa testez cazarea la cort. Parca auzisem de aceasta micuta localitate, dar nu m-as fi vazut niciodata dand confortul unei camere de hotel sau a unei camere la gazda. O experienta placuta pe care sper s-o repet.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire